Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Kuşbaşı Etli Patlıcan Musakka

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Kuşbaşı Etli Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • Salça
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Kuşbaşı Etli Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

Patlıcanları soyup 1er cm kalınlığında doğruyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.Diğer yandan etlerimizi küçük bir tencereye alıp yağ koymadan kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz ve üzerine uzun uzun doğradığımız soğanı ve biberi ekliyoruz ve 15 dakika kadarda bunları pişiriyoruz.Daha sonra üzerine doğradığımız domatesi ve sarımsağı ekliyoruz salça ve baharatlarıda ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.Yayvan bi tencereye patlıcanları dizelim üzerine de hazırladığımız etli içi dizelim ve yarım çay bardağından az, ılık su ekleyip 10 dakika kadar daha pişirip afiyetle yiyeyim. Ben yanına pilav ve cacık yaptım çok iyi gidiyor umarım beğenirsiniz.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz