Evde Peynir Yapımı
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 25dk
Evde Peynir Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 litre süt
- 6 yemek kaşığı elma sirkesi
- 6 silme yemek kaşığı tuz
Evde Peynir Yapımı Tarifi Yapılışı
Merhabalarevde yapabileceğiniz katkısız ve lezzetli bir peynir tarifi paylaşmak istiyorum. Köy sütü ile yapıldığı zaman bez tulumu kadar lezzetli oluyor şiddetle tavsiye ediyorum ;)Bu tarifin ölçülerini ve içeriğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz ölçü 1 e 1 dir.Yani 1 lire süte 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 yemek kaşığı tuz şeklinde.İsterseniz içerisine tane kimyon yada kekik ekleyebilirsiniz yada tansiyon hastaları için tuzsuz yapabilirsiniz size kalmış :) Ben size en sade şekli ile paylaşıyorum.Sütümüzü kaynatıyoruz kaynayan sütün içerisine tuz ve sirkeyi ilave ediyoruz zaten kesilmeye başladığını göreceksiniz.Yaklaşık 10 dakikada daha kaynatıp tel süzgeçte süzüyoruz süzdüğümüz peynirleri temiz bir tülbent üzerine alıyoruz. Tülbentin ağzını sıkıca bağlayıp bir süzgeç üzerinde yaklaşık yarım gün bekletiyoruz. Daha sonra peynirimiz hazır. Dilimleyerek saklama kabında buzdolabında saklayabilirsiniz kahvaltıda üzerine çörek otu serpip zeytin yağı dökerek ya da sade şekilde servis edebilirsiniz her şekli çok lezzetli :)
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder