Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Nefis Çikolata Parçacıklı Pasta Tarifi

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Nefis Çikolata Parçacıklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya İçin;

  • 4 yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un

İç kreması;

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 buçuk tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Üst kreması;

  • 1 tane Krem şanti
  • İstediğiniz kadar çikolata yada bitter çikolata
  • İstediğiniz kadar fındıklı çikolata

Nefis Çikolata Parçacıklı Pasta Tarifi Yapılışı

Önce yumurta aklarını bir kapta bir çimdik tuzla karıştırıyoruz. Beş dk kadar çırpıyoruz koyu kıvam aldığında karışımı ayrı bir kaba alıyoruz. Sonra yumurta sarısıyla şekeri karıştırarak kabarana kadar karıştırıyoruz (5 dk kadar) karıştırdıktan sonra suyumuzu ekliyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra daha önce karıştırdığımız yumurta aklarını da ekliyoruz karıştırıyoruz. Kelepçeli bir kalıba yada keki yapacağınız tepsiye yağlıyoruz ve karışımımızı döküyoruz. Daha önce ısıttığımız 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu konuda bir dakika veremiyorum. Pandispanyamız pişirken iç kremasını yapalım. Bir tencerede yumurta ile şekeri iyice çırpalım. İçine unu ve sütü ekleyip orta ateşte pişirelim karıştırmayı bırakmayın. Koyulaşınca soğumaya bırakın. Pişen soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin bıçak yada iple kesebilirsiniz. Kremamız soğuyana kadar krem şantiyi yapalım ve buzdolabına soğuması için 15 Dakika bekleyelim.Pandispanyanın alt katını oluşturan keki sütle ıslatalım biraz hafif nemli olacak şekilde. Sonra kremamızı sürelim ve üzerine diğer pandispanyamızı kapatalım. Buzdolabında bir saat bekletelim. Sıra pastamızı süslemeye geldi :) Beklettiğimiz pandispanyamızın üzerine krem şantiyi sürelim her tarafına. Rendelediğimiz çikolataları üzerine dökelim. Ben bir gece beklettim ve daha güzel oldu pastam sizinde vaktiniz varsa eğer bir gece önceden yapın pastanızı daha nefis oluyor :)AFİYET OLSUNPastamı beğenirseniz yorum yapmayı unutmayın.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz