Fındıklı Kaşık Helvası
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 30dk
Fındıklı Kaşık Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 büyük fincan ince çekilmiş fındık
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 80 gr bitter çikolata
Fındıklı Kaşık Helvası Tarifi Yapılışı
Ağızda dağılan, misss kokulu nefis bir helva tarifi arkadaşlar kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. Hemen tarifine geçeyimTereyağı ve sıvı yağ uygun bir tavaya alınır eritilir. Üzerine 2 su bardağı un eklenip 10-15 dakika güzelce karıştırarak kavrulur. Rengi dönüp yağını bırakmaya başlayacaktır. Daha sonra üzerine ince çekilmiş fındık, pudra şekeri ve vanilya eklenir 10-15 dakika daha hepsi birlikte karıştıra karıştıra kavrulur. Ocaktan alınır kaşıkla eze eze soğutulur. Soğuyan helvadan birer kaşık alınıp servis tabağına ters bir şekilde çıkarılır. 10 dakika dolapta dinlendirilir. Üzerini benmaride eritilmiş bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz çok yakışıyor☺️ şimdiden ellerinize sağlık ❤️
0 yorum:
Yorum Gönder