Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Fındıklı Kaşık Helvası

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 30dk

Fındıklı Kaşık Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 büyük fincan ince çekilmiş fındık
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 80 gr bitter çikolata

Fındıklı Kaşık Helvası Tarifi Yapılışı

Ağızda dağılan, misss kokulu nefis bir helva tarifi arkadaşlar kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. Hemen tarifine geçeyimTereyağı ve sıvı yağ uygun bir tavaya alınır eritilir. Üzerine 2 su bardağı un eklenip 10-15 dakika güzelce karıştırarak kavrulur. Rengi dönüp yağını bırakmaya başlayacaktır. Daha sonra üzerine ince çekilmiş fındık, pudra şekeri ve vanilya eklenir 10-15 dakika daha hepsi birlikte karıştıra karıştıra kavrulur. Ocaktan alınır kaşıkla eze eze soğutulur. Soğuyan helvadan birer kaşık alınıp servis tabağına ters bir şekilde çıkarılır. 10 dakika dolapta dinlendirilir. Üzerini benmaride eritilmiş bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz çok yakışıyor☺️ şimdiden ellerinize sağlık ❤️

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz