Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Fındıklı Paskalya Çöreği

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 50dk
  • Pişirme 35dk

Fındıklı Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı mahlep
  • 4 çorba kaşığı kırılmış fındık
  • Alabildiği kadar un

Fındıklı Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı

Merhabalar, çok severek yaptığım bu leziz çöreği sizlerle paylaşmak istiyorum Öncelikle kabımıza ılık su ve sütü koyuyoruz. Instant mayamızı ekleyip maya eriyene dek karıştırıyoruz. Daha sonra sıvı yağı koyuyoruz. İki yumurtayı kırıp üçüncü yumurtanın sarısını ayırıp bu yumurtanın da beyazını ekliyoruz. Şeker, mahlep ve tuzu karışımımıza ilave edip yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar karışımımızı yoğuruyoruz.Ardından hamurun üzerini bez ile örtüp sıcak bir ortamda mayalanması için 30 dakika bekliyoruz. Mayalanan hamurdan orta büyüklükte parçalar alıp, saç örgüsü şekli veriyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Bir müddet tepside kabarana dek bekletiyoruz. Çöreklerimizin üstüne yumurta sarısı sürüp fındık serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerine kızarana değin pişiriyoruz.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz