Yoğurt Kaymağından 15 Dk Da Kahvaltılık Tereyağı
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 15dk
Yoğurt Kaymağından 15 Dk Da Kahvaltılık Tereyağı Tarifi İçin Malzemeler
- Evde mayalanmış yoğurt kaymağı (1 su bardağı kadar)
- Sıcak su
Yoğurt Kaymağından 15 Dk Da Kahvaltılık Tereyağı Tarifi Yapılışı
Bizim evde yoğurdun kaymağı sevilmez ben de kendi mayaladığım yoğurtların, kaymağını bir kavanozda biriktiririm. Ekşise de fark etmiyor, yağda biraz ekşi tat oluyor ama bizi rahatsız etmiyor. Siz taze taze benim gibi bekletmeden yaparsanız ekşilik olmaz. Tarifte 1 su bardağı diye belirttim ama evinizde ne kadar çok yoğurt kaymağı varsa o kadar fazla tereyağınız olur. Bu tarifte bir su bardağına yakın kaymaktan bir küçük kare kahvaltı tabağı yağ çıktı.Yoğurdun kaymağı 1 litrelik kavanoza koyulur üzerine göz kararı ama yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su koyulur. Çalkalayınca koyu ayran kıvamında olacak. Sonra kollara kuvvet ☺ kavanoz çalkalanır yaklaşık 15 dk sonra sonuç alırsınız. Hala yağ çıkmıyorsa kapağını açıp parmağınızla kontrol edin ılık değilse biraz daha sıcak su ekleyin. Yağın biriktiğini görüp biraz daha çalkaladıktan sonra kaşık yardımıyla yağı derince bir tabağa alıp soğuk suyun altında yıkayın. Soğuk suyun altında yağ sertleşiyor zaten kaşıkla bastıra bastıra iyice yıkayın ki yoğurt gibi kokmasın. Suyunu da güzelce süzdürdükten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder