Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Frambuaz Ve Beyaz Çikolata Aşkı

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 45dk

Frambuaz Ve Beyaz Çikolata Aşkı Tarifi İçin Malzemeler

Pastanın Keki için;

  • 4 adet Yumurta
  • 1+Yarım Su bardağı Şeker
  • 200 ml Süt
  • 1 çay bardağı Sıvı yağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Su bardağı Un

Krema için;

  • 1 Lt Süt
  • 1 Su bardağı Şeker
  • 2 yumurta
  • 1 Su bardağı Un
  • 150 gr Tereyağ
  • 1 Paket Vanilya
  • 50 gr Beyaz Çikolata
  • 1 Paket Krema (200ml)
  • Frambuaz, muz ve böğürtlen reçeli ev yapımı süsleme için kullandığım meyveler. Süsleme kendi tercihinize kalmıştır.

Frambuaz Ve Beyaz Çikolata Aşkı Tarifi Yapılışı

Fırınınız 180 derecede ısıtmaya başlayın. Yumurta ve şekeri iyice rengi değişene kadar 10 dk yakın çırpın. Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmadan nazikçe yumurtaların sönmesine izin vermeden karıştırın. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın eleyerek çırpmış olduğunuz sıva malzemelerin kabına yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Fırında 45 dk pişirin.

Krema için; Sütü, yumurtayı, şekeri ve vanilyayı bir tencere ılık bir hale gelene gelene kadar karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Yapışmaz yüzeyli bir tencere tere yağını ve unu kavuralım rengi değişmesine izin vermeyin çok değil kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütlü karışımı yavaş yavaş kavurduğunuz una ekleyip eğer biraz topaklanma oldu ise endişelenmeyin. Bir karıştırma kabına alarak düşük ayarda çırpın. Bu esnada çikolatyı da ekleyerek sıcaklıkla ermesine müsade edin. Soğuması için üzerine streç filmle sarın ve delikler açın terlemesin. Sonra soğuyan karışıma 1 paket Kremayı ekleyerek düşük ayarda tekrar çırpın. Kremanız hazır muhteşem bir pastacı kreması olacaktır.

Soğuyan kekinizi ikiye bölün dilediğiniz şekilde meyvelerle süsleyerek pastanızo oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz