Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Fırında Karnıbahar (Börek Tadında)

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 50dk

Fırında Karnıbahar (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo karnabahar
  • 500 gr yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Karnıbahar (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı

Karnıbaharlar bir lokmalık kesilir. Kaynayan suda çatal batırarak haşlayın. Biraz diri olması gerekiyor. Sıcak sudan çıkarında biraz soğuk su döküp süzülmeye bırakılır bu arada sos hazırlanır. Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve tuz bir kasede çırpılır. Karnıbaharlar borcama yan yana dizilir. Üzerlerine sos dökülür her yerine gelecek şekilde. 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 40 dk. Pişen karnabaharın üzerine kaşar serpilir 2 dk daha fırında bekletilir. Servise hazır.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz