Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Sushi

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk

Sushi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sushi pirinçi
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet nori yaprağı (Sushi yosunu)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 50 ml pirinç sirkesi
  • Somon füme
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Soya sosu

Sushi Tarifi Yapılışı

Pirincimizi nişastası çıkana kadar yıkayalım.Bir bardak sıcak su ve pirinci  tamamen suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Pirinç pişince karıştırıp üzerini kapatalım ve  15 dk dinlendirilelim ve soğumasını bekleyelim. Bir cezvede 50 ml pirinç sirkesi, tuz ve şeker eriyene kadar ısıtalım . Karışımı pirinçlere ilave edip   pirinçle bütünleşmesini sağlayalım  ve karışımı eklediğimiz pirinci dinlendirip soğutalım. Havuç ve salatalıkları jülyen doğrayalım . Bir kaseye su doldurulup hazırda bekletilm. Nori yaprağını  hasır bir servisimizin üzerine açalım  pirinçin 1/3ü nü ekleyelim .Ve eşit şekilde yayalım . Yaprağın bir tarafına havuç ve salatalıklarımızı ekleyip , üzerine somon ekleyelim yavaş yavaş, hasır servis ile iyice sıkılarak rulo haline getirelim. Bıçak suya daldırılıp rulonun iki ucundaki sarkan parçalar kesilir, tercihe göre dilimlenerek yanında soya sosu ile servis edebiliriz.

Afiyet olsun:)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz