Sushi
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 5dk
Sushi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sushi pirinçi
- 1 su bardağı su
- 3 adet nori yaprağı (Sushi yosunu)
- 1 adet havuç
- 1 adet salatalık
- 50 ml pirinç sirkesi
- Somon füme
- Yarım yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Soya sosu
Sushi Tarifi Yapılışı
Pirincimizi nişastası çıkana kadar yıkayalım.Bir bardak sıcak su ve pirinci tamamen suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Pirinç pişince karıştırıp üzerini kapatalım ve 15 dk dinlendirilelim ve soğumasını bekleyelim. Bir cezvede 50 ml pirinç sirkesi, tuz ve şeker eriyene kadar ısıtalım . Karışımı pirinçlere ilave edip pirinçle bütünleşmesini sağlayalım ve karışımı eklediğimiz pirinci dinlendirip soğutalım. Havuç ve salatalıkları jülyen doğrayalım . Bir kaseye su doldurulup hazırda bekletilm. Nori yaprağını hasır bir servisimizin üzerine açalım pirinçin 1/3ü nü ekleyelim .Ve eşit şekilde yayalım . Yaprağın bir tarafına havuç ve salatalıklarımızı ekleyip , üzerine somon ekleyelim yavaş yavaş, hasır servis ile iyice sıkılarak rulo haline getirelim. Bıçak suya daldırılıp rulonun iki ucundaki sarkan parçalar kesilir, tercihe göre dilimlenerek yanında soya sosu ile servis edebiliriz.
Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder