Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Fırında Patatesli Baget

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 45dk

Fırında Patatesli Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet tavuk but (baget)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet iri soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 büyük kase su

Fırında Patatesli Baget Tarifi Yapılışı

Öncelikle büyük kasenin içinde domates salçası, biber salçası, kekik, karabiber, tuz ve 4 diş sarımsağı ezip suyla karıştırıp bir sos elde edelim, Tavuklarımızı yıkayıp bu sosla marine edelim borcama koyalım ( Ben 1 gece buzdolabında bekletiyorum, Sos tamamen içine işlemiş oluyor ) .Sonra patatesleri de küp küp doğrayıp soğanları da ekleyelip tavukların İçine katalım. En son üstüne fırın kağıdıyla kaplayalım 180 derece fırına koyup pişirelim, Patateslerin piştiğini anlayınca fırın kağıdını çekin tavukların da üstü kızarınca fırından çıkartın ❤️AFİYET OLSUN BAL OLSUN (Folyo ile de kaplayabilirsiniz ama ben zararlı olduğunu düşünerek fırın Kağıdıyla kapladım )

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz