Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Fırında Patatesli Tavuk

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 45dk

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1-2 adet renkli biberler (kırmızı sarı turuncu)
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz karabiber pulbiberi
  • Tavuğa yakıştırdığınız tüm baharatlar
  • Sıvıyağ
  • Üzerine kaşar rendesi

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı

Tencereye biraz sıvı yağ alınır ,üzerine önce yemeklik doğranmış soğanlar alınır, biraz sotelenir daha sonra yemeklik doğranmış biberler ve sarımsak eklenir ,tencerenin kapağı kapatılır ,2 dk sonra yıkanmış sotelik doğranmış tavuk etleri eklenir tekrar kapağı kapalı orta ateşte suyunu salana kadar pişirilir, patatesler küp halinde doğranır, ilave edilir tavuğun suyunda yumuşaması için birlikte kısık ateşte pişirilir ,patatesler yumuşamaya başladığında kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesler ilave edilir, biraz daha piştikten sonra salça ve baharatları ekleyip ocaktan alalım. Isıya dayanıklı fırın kabına dökelim ,üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyelim ve kaşar peyniri rendesi ekleyelim, 180 derecelik fırında peynir eriyene kadar pişirelim.Fırın yemeklerinin lezzeti bir başkadır. Afiyet şifa olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz