Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Fırında Soslu Kanat Patates

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 50dk

Fırında Soslu Kanat Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • Kanat ızgara
  • Baget
  • Patates
  • 2 yemek kaşığı  yoğurt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Az karabiber
  • Kekik
  • 2 diş sarmısak ince ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı  zeytinyağı, tuz

Fırında Soslu Kanat Patates Tarifi Yapılışı

Geniş bir kaba yoğurt, zeytinyağı, pul biber, karabiber, Kekik, sarımsak, tuz hepsini alıp karıştırıyoruz. Kanat ve bageti bu sosun içine atıp iyice harmanlıyoruz ve dinlenmesi için buzdolabında bekletiyoruz. Sonra patatesleri soyup kesiyoruz, üzerine biraz zeytinyağı ve Kekik, pul biber, kimyon, karabiber tuz atıp yine harmanlıyoruz, sadece patates te yoğurt ve sarımsak yok. Sonra geniş bir borcama altına yağlı kağıt serip diziyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz arada kontrol ederek üzerleri nar gibi olana kadar pişiriyoruz, lezzeti harika ve misafir sofraları içinde çok yakışıyor. Afiyet olsun. .

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz