Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Mermer Kek

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 40dk

Mermer Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-1, 5 yemek kaşığı kakao (kakaonun acısına ve damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 9-10 yemek kaşığı un

Mermer Kek Tarifi Yapılışı

Bismillah. Bir kapta yumurta ve şekeri şeker eriyene ve karışımın rengi açılıp köpürene kadar çırpıcıyla iyice çırpıyoruz. Sırasıyla sıvı yağ, su ve süt ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. 3 tepeleme yemek kaşığı unu ekliyoruz, üzerine paket vanilya ve kabartma tozunu döküyoruz ve onların üzerlerine de bir 3 yemek kaşığı daha un ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kalan 3-4 yemek kaşığı unumuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra kek hamurumuzu tamamlıyoruz. Bildiğimiz kek hamuru kıvamında olacak. (Ben 9, 5 yemek kaşığı un kullandım. Sizin ununuza göre bu değişebilir) Boş bir kaseye hamurumuzun 3te birini aktarıyoruz ve üzerine kakao ilave edip karıştırıyoruz. Margarinle yağladığımız ve unladığımız kalıbımıza beyaz olan hamurumuzun yarısını döküyoruz, onun üzerine kakaolu karışımı ekliyoruz. Son olarak bu karışım üzerine de geri kalan beyaz kek hamurumuzu döküyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Kürdan testiyle kekimizin piştiğine kanaat getirdiğimizde keki fırından alıp soğutuyoruz ve üzerini elenmiş pudra şekeriyle süsleyip servise hazır ediyoruz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz