Geleneksel Patates Yemeği
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 40dk
Geleneksel Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük patates
- 1 orta boy soğan
- 1 çorba kasesi pişmiş kırmızı et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Su
Geleneksel Patates Yemeği Tarifi Yapılışı
Kışın yapılan yemekler arasında ilk sıralarda kuru fasulye, yeşil mercimek, nohut ve patates yemeği vardı önceleri. Şimdi sebzeleri de bol bol bulabiliyoruz ama eskiden kış yemekleri bunlardı.Hem pratik hem de lezzetli bir yemek patates yemeği. İsterseniz tavukla pişirebilirsiniz isterseniz hiç et katmadan.
Soğan yemeklik doğranır.Patates büyük küp küp doğranır.Büyük bir tencereye yarım çay bardağı kadar sıvı yağ dökülür. Soğan eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine patates ilave edilir. Biraz tuz eklenir. Böylece patates hafif eriyecektir. Biraz kavrulur. Salça eklenir. Bir iki kez karıştırılır. Önceden pişirilmiş dana veya kuzu eti ilave edilir.Ben kırmızı eti önceden haşlayıp pişirip küçük kaplar içinde derin dondurucuda saklıyorum. İhtiyaç olunca buzunu çözdürüp kullanıyorum.Etle beraber patates biraz daha kavrulur, üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Pişmeye bırakılır. Patatesler pisince yemeğimiz hazır.Patatesler hafif eriyip suyunu koyulaştırıyor. Domates salçası da suyunu koyulaştırıyor. Ama eğer suyu koyulaşmazsa 1 kaşık unu az suyla karıştırarak yemeğe ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder