Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Goncagül Tatlısı

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 40dk

Goncagül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yrım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Kabartma tozu
  • Alabildiğince un

ŞERBETİ İÇİN:

  • 3 subardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Limon suyu

Goncagül Tatlısı Tarifi Yapılışı

Oda sıcaklığında eritilmiş margarin üzerine sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta şeker konur ve iyice karıştırılır, sonra irmik ve un, kabartma tozu eklenip yoğrulur, ele yapışmayacak kıvamda olması yeterlidir. Kakaoyu üzerine serpiştirip ve çok az yoğurup bırakılır, kakaonun her tarafa dağılmasını istemiyoruz, iki renkli bir görüntü elde edeceğiz. Şekil verirken yumurta büyüklüğünde parçaları alıp silindir şeklinde yuvarlıyoruz, sonra üzerine bastırıp şerit şeklini veriyoruz, sonra kendi üzerinde yuvarlayıp rulo şeklini veriyoruz ve elimizle ortadan ikiye bölüp tepsiye yerleştiriyoruz. 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz