Tam Buğday Unlu Ekmek
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 40dk
Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya (tepeleme olmasın)
- 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağına yakın ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi Yapılışı
Merhabalar;Unu yoğurma kabına alalım. Ortasını açıp maya, şeker, yağ ve tuzu ekleyelim. Suyu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Hamur hafif ele yapışan kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı. Su eklerken dikkat edelim. Una göre daha fazla veya daha az su alabilir. Hamur toparlandıktan sonra 10 dakika kadar yoğurmaya devam edelim. Daha sonra kabın üzerini örtüp hamuru mayalandıralım. 40 dakika kadar sonra hamuru şekillendirip unlanmış tepsiye koyalım. Hamuru şekillendirirken ellerimize yapışmaması için un kullanabiliriz. Şekillendirdikten sonra 1 saat kadar mayalandıralım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirelim. Kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürüp iyice kızarmasını ve içinin de pişmesini sağlayalım. Kürdanla kontrol edebilirsiniz. Toplamda yaklaşık 40 dakikada pişmiş oluyor. Fırından çıkardıktan sonra bir beze saralım ve soğumadan dilimlemeyelim. Soğumadan bıçak sürersek içi hamurlaşır. Çok lezzetli bir tarif. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :) Fotoğraflarınızı beklerim. :) Sevgilerimle. ❣
0 yorum:
Yorum Gönder