Gürcü Hengeli
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Gürcü Hengeli Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3 bardak un
- Tuz
- Su
Harcı için;
- 400 gram süzme yoğurt
- Yarım demet dereotu
- Yarim demet kesniş
- Zevke göre tüm sebzeler
- 1 yumurta
- Tuz
Servis için;
- Tereyağı
Gürcü Hengeli Tarifi Yapılışı
Önce kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım. Ardından harcımızı hazırlayalım. Sebzelerimizi ince ince kıyalım. Yumurta kırıp güzelce karıştıralım. Sonra mantı hamurundan biraz kalın hamurumuzu açalım. Daireler şeklinde kesip harcımızdan koyup. Gözleme şeklinde yapıştıralım. Suyumuzu kaynayınca su ilave edip pişirelim. Piştikten sonra süzgeçten süzüp tereyağlayıp servise hazır edelim. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder