Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Gürcü Hengeli

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Gürcü Hengeli Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3 bardak un
  • Tuz
  • Su

Harcı için;

  • 400 gram süzme yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • Yarim demet kesniş
  • Zevke göre tüm sebzeler
  • 1 yumurta
  • Tuz

Servis için;

  • Tereyağı

Gürcü Hengeli Tarifi Yapılışı

Önce kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım. Ardından harcımızı  hazırlayalım. Sebzelerimizi ince ince kıyalım. Yumurta kırıp güzelce karıştıralım. Sonra mantı hamurundan biraz kalın hamurumuzu açalım. Daireler şeklinde kesip harcımızdan koyup. Gözleme şeklinde yapıştıralım. Suyumuzu kaynayınca su ilave edip pişirelim. Piştikten sonra süzgeçten süzüp tereyağlayıp servise hazır edelim. Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz