Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Güveçte Bol Sebzeli Tavuk

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 20dk

Güveçte Bol Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 6 adet mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 su bardağı sıcak su

Güveçte Bol Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı

Bol sebzeli bol lezzetli bir güveç tarifi. Sebzeleri çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğrayın. Soğanları piyazlık şekilde doğrayın. Tavukları da kuş başı doğrayın. Biraz sıvı yağ kekik, tuz ve karabiber döküp o şekilde bekletin. Bütün kesme doğramadan sonra iki tava alın ikisine de az az sıvı yağ koyun. Bir tavada patates ve havuçları kavurun. Diğerinde soğan ve sarımsağı kavurun, biberi ekleyip bir kaç dakika daha kavurduktan sonra mantarları ekleyin. Bu sırada kavrulan patates ve havuçları diğer sebzelere ekleyin. Boşalan tavaya tavukları alın. Tavukları biraz soteledikten sonra sebzelere ekleyin. Salçayı, tuz ve baharatları ayarlayın. Bir kaç dakika kavurun. Son olarak suyu ekleyin bir iki dakika ocakta tuttuktan sonra güveçlere paylaştırın. 15 dakika fırında pişirdikten sonra üzerine kaşar ekleyin üzerini kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz