Barbunya
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 30dk
Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze barbunya
- 1 adet büyük soğan
- 8- 9 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı ketcap
- 2 yeömek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz ve maydanoz
Barbunya Tarifi Yapılışı
Düdüklümüze soğanımızı ,sarımsağımızı kavuruyoruz ,ketçabı ekliyoruz ,salçaları ekliyoruz barbunyayı ekleyip karıştırıp üstünü geçene kadar suyunu koyup tuzunu koyup altını az açıp düdüklünün kapağını kapatıyoruz, düdüğünü kapattıktan sonra fısladıktan sonra 30 dk. Pişiriyoruz pişince borcama alıp, maydanoz doğrayıp limon sıkıp servise hazır bekleyince tadı daha güzel oluyor, ketçap kesin koyun nefis oluyor afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder