Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Barbunya

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 30dk

Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze barbunya
  • 1 adet büyük soğan
  • 8- 9 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı ketcap
  • 2 yeömek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı  biber salçası
  • Tuz ve maydanoz

Barbunya Tarifi Yapılışı

Düdüklümüze soğanımızı ,sarımsağımızı  kavuruyoruz ,ketçabı ekliyoruz ,salçaları ekliyoruz barbunyayı ekleyip karıştırıp üstünü geçene kadar suyunu koyup tuzunu koyup altını az açıp düdüklünün kapağını kapatıyoruz, düdüğünü  kapattıktan sonra fısladıktan sonra 30 dk. Pişiriyoruz pişince borcama alıp, maydanoz doğrayıp limon sıkıp servise hazır bekleyince tadı daha güzel oluyor, ketçap kesin koyun nefis oluyor afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz