Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Haşhaşlı Tatlı Çörek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 35dk

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • Alabildiği kadar un

Arasına sürmek için;

  • 6 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı şeker

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tarifi Yapılışı

Hamurun bütün malzemeleri kaba alalım yumuşak bir hamur elde edelim üzerini örtüp yarım saat mayalanması için bekletelim .Bu arada haşhaş ,şeker ve sıvı yağı karıştıralım mayalanan hamurumuzu 5 eşit parçaya ayıralım kalbımızı yağlayalım .Parçalardan bir tanesini alıp oklavayla açalım kalıbımıza yerleştirelim .Üzerine haşhaşlı karışımdan sürelim. Sonra diğer bezeleride açıp sırayla üst üste dizelim her kata haşhaşlı karışımdan sürelim son bezeyide üzerine örtelim. En üst katına bir şey sürmüyoruz. Hamurumuzu önce 4 e bölelim daha sonra 8 e bölelim .Sonra parçalardan iki tanesini aynı anda tutarak birbirlerine ters olacak şekilde bükelim .Bütün parçaları bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz