Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Pandispanya

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 1, 5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Bir çay kaşığı limon suyu
  • Bir çimdik tuz

Pandispanya Tarifi Yapılışı

Tarif; öncelikle malzemelerinizin tümü oda sıcaklığında olmalı. Yumurtaların sarılarıyla aklarını 2 ayrı kapa ayırın. Kullandığınız kaplar mümkünse cam olsun. Kabınızda herhangi bir yağ kalıntısı leke olursa bu yumurtanın kabarmasını engeller bu yüzden kabınızın temizliğine özen gösterin. İlk olarak yumurtanın aklarını çok az çırpıp içerisine yarım çay bardağı şeker, limon suyu, bir çimdik tuzu ilave edip köpük kıvamını alıncaya kadar çırpın. Kıvamın nasıl olması gerektiğini videolarımdan görebilirsiniz spatulaya aldığınızda düşmeyecek kadar katı olacak onun için çırpmaktan sıkılıp bırakmayın. Bu işlem bittikten sonra diğer kaptaki yumurta sarılarını ılık su, bir çay bardağı şeker, limon kabuğu rendesi ile birlikte çırpmaya başlayın yine köpük kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin biraz uzun sürüyor kıvama yine videolarımdan bakabilirsiniz. Öte yandan un nişasta vanilya ve kabartma tozunu bir kaba iki kez eleyin. Şimdi yumurta sarılarını büyükçe bir kaba alıp yumurta akı ve unlu karışımı yine eleyerek 5 etapta nazik ve dairesel haraketlerle spatula kullanarak yedirin. Havasını söndürmemeye özen gösterin. Bunuda videolu olarak nasıl yapmanız gerektiğini paylaştım. Kelepçeli kalıbınızın altına yağlı kağıt serin kenarlarını yağlamıyoruzki kenarlara tutunan kekimiz sönmesin. Soğuduktan sonra kenarlarında bıçak gezdirdikten sonra kolayca açılıyor zaten. Fırının tabanına ısıya dayanaklı bir kapta bir çay bardağı kadar sıcak su koyun. Bu kekin pamuk pamuk olmasını sağlayacak. Karışımı kabınıza alıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirin 15 dk dolduktan sonra ısı ayarını 170 dereceye düşürün. Ve yarım saat daha pişirin. 45 dk dolana kadar fırının kapağını asla açmayın. 45 dolduktan sonrada fırından çıkartmayın kalağı aralayıp 10 dakika ılınmasını bekledikten sonra fırından çıkarabilirsiniz. Hemen çıkarırsanız kekiniz söner. Soğuduktan sonra kesip pastalarınızda kullanabilirsiniz. Kolay gelsinVideolarıma ulaşmak için instagram adresimi ziyaret edebilirsinizlezzetli_anlar

Pandispanyayı kakaolu yapmak isterseniz verdiğim tarife 2 yemek kaşığı kakao ekleyip 2 yemek kaşığı oranında unu azaltmanız yeterli

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz