Hatay Ekmeğim
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Hatay Ekmeğim Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 1 kaşık kuru maya
- Biraz yağ
İçi için;
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık yağ
- Lor peyniri
- 1 soğan
Hatay Ekmeğim Tarifi Yapılışı
Öncelikle herkese merhaba :) bu tarifim çok lezzetli denemenizi öneririm:) eşimle bir tepsiyi bitirdik:) öncelikle hamur yoğurulur ve mayalanma ya bırakılır. 1 saat yetiyor. Daha sonra yuvarlak bir tepsiye elimizle hamur açılarak yayılır. Üzerine yağlı salçamız sürülür. Üzerine lor peynirli soğan karışımımızdan konulur. Ben sobamın fırınında 30 dk pişirdim:) piştikçe dahada kabarıyor herkese öneririm, afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder