Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 55dk
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un ( + 2 yemek kaşığı )
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet havuç (küçük boyutta)
- Yarım su bardağından fazla kırılmış ceviz
- 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı
Risksiz İçi tamamen pişmiş bir havuçlu kek istiyorsanız kesinlikle bu tarifi deneyin derim ❤ Gerçekten herkesin çok beğendiği çok çook hafif bir kek Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpalım, süt ve sıvı yağ eklenerek devam edelim çırpmaya, un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ekleyelim. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir. Havucu koymadan elimizle iyice suyunu sıktıralım. Tahta bir kaşıkla son kez Karıştırıp, Yağlanmış Kek kalıbına dökelim. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Ben 45 dk ya kadar hiç bir şekilde açmıyorum sonra açıyorum bakıyorum tavsiyem bu yöndedir Üzerine de pudra şekeri çok yakışıyor Afiyet olsun Baaal Olsun ❤️
0 yorum:
Yorum Gönder