Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 55dk

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un ( + 2 yemek kaşığı )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet havuç (küçük boyutta)
  • Yarım su bardağından fazla kırılmış ceviz
  • 1 dolu tatlı kaşığı tarçın

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

Risksiz İçi tamamen pişmiş bir havuçlu kek istiyorsanız kesinlikle bu tarifi deneyin derim ❤ Gerçekten herkesin çok beğendiği çok çook hafif bir kek Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpalım, süt ve sıvı yağ eklenerek devam edelim çırpmaya, un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ekleyelim. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir. Havucu koymadan elimizle iyice suyunu sıktıralım. Tahta bir kaşıkla son kez Karıştırıp, Yağlanmış Kek kalıbına dökelim. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Ben 45 dk ya kadar hiç bir şekilde açmıyorum sonra açıyorum bakıyorum tavsiyem bu yöndedir Üzerine de pudra şekeri çok yakışıyor Afiyet olsun Baaal Olsun ❤️

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz