Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Burma Kadayıf

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 35dk

Burma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram taze kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz veya antep fıstığı
  • 250 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon su

Burma Kadayıf Tarifi Yapılışı

Şerbeti kaynatalım soğumaya bırakalım kadayıfı bir karış eninde uzun şerit gibi masaya serelim, fazla ince olmasın iç yere dökülmesin içini koyalım, köşeden başlayarak bükerek rulo yapalım. Yağlanmış tepsiye sıkıca rulo yaparak yerleştirelim, tepsi dolunca tere yağını parça parça üzerine koyalım. 200 derece fırına verelim kızarınca tepsiyi ters çevirerek kadayıfın altını üstüne dönderelim, tekrar fırına verelim, tamamen kızarınca fırından alıp hemen soğuk şerbeti üzerine dökelim, soğuyunca yemeye hazırdır.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz