Burma Kadayıf
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 35dk
Burma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram taze kadayıf
- 2 su bardağı ceviz veya antep fıstığı
- 250 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon su
Burma Kadayıf Tarifi Yapılışı
Şerbeti kaynatalım soğumaya bırakalım kadayıfı bir karış eninde uzun şerit gibi masaya serelim, fazla ince olmasın iç yere dökülmesin içini koyalım, köşeden başlayarak bükerek rulo yapalım. Yağlanmış tepsiye sıkıca rulo yaparak yerleştirelim, tepsi dolunca tere yağını parça parça üzerine koyalım. 200 derece fırına verelim kızarınca tepsiyi ters çevirerek kadayıfın altını üstüne dönderelim, tekrar fırına verelim, tamamen kızarınca fırından alıp hemen soğuk şerbeti üzerine dökelim, soğuyunca yemeye hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder