Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Havuçlu Kek

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 25dk

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 orta boy havuç
  • Yarım kase çekilmiş ceviz
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2. 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata sosu
  • Kakao

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

İlk olarak yumurtaları güzelce çırpın. Üzerine şekeri koyup tekrar çırpın. Sıvı yağ, süt ve unu ilave edip karıştırın. Havuçları rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve suyunu sıkın. (Ben çok ince olsun diye sarımsak rendesi kullandım ) Cevizi, havucu ve tarçını ilave edin karıştırın. Son olarak kabartma tozu ve vanilya ekleyerek karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz borcamda pişirin. Piştikten sonra fırını hemen açmayın ki kekiniz kabarık olsunFırından çıkarıp soğutun ve üzerine hazırlayıp soğuttunuz beyaz çikolata sosunu dökün. Kakao ile süsleyebilirsiniz Beyaz çikolata sosu çok daha yenilesi bir hale getirdi. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz