Havuçlu Kek
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 25dk
Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 orta boy havuç
- Yarım kase çekilmiş ceviz
- 2 yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2. 5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Kabartma tozu
- Vanilya
Üzeri için;
- Beyaz çikolata sosu
- Kakao
Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
İlk olarak yumurtaları güzelce çırpın. Üzerine şekeri koyup tekrar çırpın. Sıvı yağ, süt ve unu ilave edip karıştırın. Havuçları rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve suyunu sıkın. (Ben çok ince olsun diye sarımsak rendesi kullandım ) Cevizi, havucu ve tarçını ilave edin karıştırın. Son olarak kabartma tozu ve vanilya ekleyerek karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz borcamda pişirin. Piştikten sonra fırını hemen açmayın ki kekiniz kabarık olsunFırından çıkarıp soğutun ve üzerine hazırlayıp soğuttunuz beyaz çikolata sosunu dökün. Kakao ile süsleyebilirsiniz Beyaz çikolata sosu çok daha yenilesi bir hale getirdi. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder