Enfes Arabaşı Çorbası (Tam Kıvamlı)
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 50dk
Enfes Arabaşı Çorbası (Tam Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 10 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için;
- 2 tavuk kalçası (yada bir küçük tavuk)
- 2 litre tavuk suyu
- 4 yemek kaşığı dolusu kavrulmuş un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Enfes Arabaşı Çorbası (Tam Kıvamlı) Tarifi Yapılışı
Tavuk 2 litre suda biraz tuz ilavesi ile düdüklüde haşlanır. Unu hafif kokusu çıkana kadar kavurup soğuması için kenarda bekletiyoruz. Tavuk haşlanınca suyunu süzüp bir tencereye alıyoruz. Ocağı yakıyoruz. Tavukları istediğimiz boyda incelikte didikliyoruz. Tavuk suyuna unu ekliyoruz. Hızlıca karıştırıyoruz. Bir taraftan tavaya biraz sıvı yağ ve salçaları koyup kavuruyoruz. İçine baharatları ekliyoruz bu karışımıda tavuk suyu olan tencereye ekliyoruz. Tenceredeki karışım kıvam alınca da tavukları ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.Not: Hamuru az yapmak isteyenler yarım ölçeklide yapabilirler. 5e 1ölçüde. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder