Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Enfes Arabaşı Çorbası (Tam Kıvamlı)

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 50dk

Enfes Arabaşı Çorbası (Tam Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 10 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Çorbası için;

  • 2 tavuk kalçası (yada bir küçük tavuk)
  • 2 litre tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı dolusu kavrulmuş un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Enfes Arabaşı Çorbası (Tam Kıvamlı) Tarifi Yapılışı

Tavuk 2 litre suda biraz tuz ilavesi ile düdüklüde haşlanır. Unu hafif kokusu çıkana kadar kavurup soğuması için kenarda bekletiyoruz. Tavuk haşlanınca suyunu süzüp bir tencereye alıyoruz. Ocağı yakıyoruz. Tavukları istediğimiz boyda incelikte didikliyoruz. Tavuk suyuna unu ekliyoruz. Hızlıca karıştırıyoruz. Bir taraftan tavaya biraz sıvı yağ ve salçaları koyup kavuruyoruz. İçine baharatları ekliyoruz bu karışımıda tavuk suyu olan tencereye ekliyoruz. Tenceredeki karışım kıvam alınca da tavukları ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.Not: Hamuru az yapmak isteyenler yarım ölçeklide yapabilirler. 5e 1ölçüde. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz