Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

İç Pilav

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk

İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 yemek kaşığı yeni bahar
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz

İç Pilav Tarifi Yapılışı

Pirinci sıcak suyla yarım saat ıslatalım. Pilav tenceresine yağları alalım. Yemeklik doğradığımız soğanı ve fıstıkları ekleyip kavuralım. Hafif pembeleşene kadar. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ekleyelim biraz kavuralım. Kuş üzümü tuz şeker ve baharatları ekleyelim. Sıcak su ekleyip karıştıralım kapağını kapatalım kaynamaya başladığında altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim. 10-15 dakika dinlendirip servis yapalım. Afiyet şifa olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz