İncir Kurabiye
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
İncir Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 4-5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
İçi için;
- 6-7 tane kuru incir
- 3-4 tane kuru kayısı
- 1 çay bardağı fındık
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
İncir Kurabiye Tarifi Yapılışı
İçi için kuru meyveler ufak doğranır, tereyağ ile sotelenir ,içine su ekleyip yumuşatılır soğuyunca içine fındık eklenir, hamur için bütün malzemeler ele yapışmayan bir hamur yoğurulur ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ,poşetin üzerinde elle açıp üzerine iç harçtan konur ve poşetle kapatılıp incir şekli verilir ,180 derecelik fırında pişirilir ,üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder