Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Havuçlu Toplar

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 30dk

Havuçlu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Üzeri için; hindistan cevizi

Havuçlu Toplar Tarifi Yapılışı

Havuçları soyup rendeliyoruz ve üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ ve şekeri ilave edip havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Daha sonra bisküvileri rondo ile çok ince olmayacak şekilde kıyıp içine tereyağ ve cevizleri ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Bu hamurdan minik parçalar alıp elimizle yuvarlayarak toplar yapıyoruz ve her tarafını hindistan cevizin buluyoruz ve buzdolabında iki saat beklettikten sonra servisimiz hazırBen bazı topları tarçınla buladım biraz daha kıvamlı oluyor ama tarçın tadı sevenler için tavsiye olunur havuca yakışıyor.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz