Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

İrmik Helvalı Tavuk Göğsü

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 10dk

İrmik Helvalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 1 lt süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardak şeker

İrmik Helvası için;

  • 1/2 bardak irmik
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1/2 bardak şeker
  • 1/2 bardak süt
  • 1/2 bardak su
  • Bebe bisküvisi

İrmik Helvalı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

Önce tavuk göğsü için un ve biraz sütü topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz. Sonra geri kalan sütü de döküp pişiriyoruz. Vanilya ve şekeri kaynamaya başlayınca katıp altını kapatıyoruz.İrmik helvası için tereyağında irmikleri rengi değişene kadar kavuruyoruz. Ayrı bir kapta süt ,su ve şekeri karıştırıyoruz. Kavrulan irmiklere karışımı ekleyip altını kısıyoruz. Tüm karışımı çektikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.Ben şekil vermek için Tupperware Prenses tacı kullandım. En alt tabana hindistan cevizi döktüm (isteğe bağlı) üstüne tavuk göğsünü döküyoruz. Aralara bebe bisküvisi ekliyoruz. Son olarakta irmik helvasını yayıyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.Afiyet bal şeker olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz