Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

İrmik Helvası

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 15dk

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağından bir parmak az un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker (şekeri az gelirse helva olduktan Sonra şeker ilave edip karıştırabilirsiniz)

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

Un, irmik ve yağ orta ateşte iyice kavrulur. Onlar kavrulurken bir yandan da su, süt, şeker karıştırıp ocağa alınır. İrmik un ve yağ kavrulduktan sonra şerbetimiz yavaş yavaş dökülür ve durmadan karıştırılır. Şerbeti çekene kadar da karıştırılır. Helva şerbeti çektikten sonra ocaktan alınır.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz