İrmikli Pasta
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
İrmikli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1, 5 kahve fincanı şeker
- 1, 5 kahve fincanı irmik
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için :
- 1 paket krema
- 1 paket sade çikolata veya çokokrem
İrmikli Pasta Tarifi Yapılışı
Merhabalar,Aşağıda fotoları olan ve detaylı anlattığım bu tarifi çok beğeneceksiniz.Tam ikramlık bir tatlı ☺.Bir tencerede bisküviler ve Hindistan cevizi hariç hepsini kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kapatıyoruz.Tatlıyı yapacağınız borcamın içine bisküvileri bir sıra dizip üzerine hazırladığımız muhallebisini döküyoruz onun üzerine de hindistan cevizini gezdiriyoruz. Üzerine bir sıra daha bisküvi diziyoruz ve küçük bir kabın içerisine kremayı ve çikolatayı koyup ateşin üstünde kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz. Çikolata eridikten sonra bunu tatlımızın üstüne döküyoruz. Yarım saat dışarda bekletip daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Artık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder