Tavuk Sarma
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 45dk
Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü(sarmalık için kesilmiş)
Sosu için;
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Kırmızı pul biber
- Tuz
İçi için;
- 250 gram Mantar
- Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
Evet hanımlar yine sizlere nefis bir tarifim var✍️✍️✍️İlk olarak tavuk göğsünü sarmalık olarak kesiyoruz, isterseniz kasapta da kestirebilirsiniz. Daha sonra tavuğun sosunu hazırlıyoruz, sosu için gerekli olan malzemeleri bir rondonun içine katıp karıştırıyoruz ve sonra fırça yardımı ile tavukları üst üste katarak sosunu sürüyoruz ve 1 saat buz dolabına dinlenmeye bırakıyoruz.Tavuklar dinlendikten sonra mantarları ufak küp şeklinde doğruyoruz ve tavaya çok az sıvı yağ katıp biraz soteliyoruz. Daha sonra kaşar peynirini de rendeleyip tavukları sarmaya geçiyoruz.Tavukların içine mantarı katıp üstüne de kaşarı katıp sarıyoruz ve kürdanla tutturuyoruz. Bütün tavuklara aynı işlemi uygulayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişene kadar pişiriyoruz(Yaklaşık 45 dakika kadar). Sonra pilav ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder