Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Islak Kek Kremşantili Çikolata Soslu

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 25dk
  • Pişirme 40dk

Islak Kek Kremşantili Çikolata Soslu Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı yağ
  • 3 su bardağı süt
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 paket vanilya
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kremşanti;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 paket kremşanti

Çikolata sosu (Kremşanti üzeri için);

  • 3 paket çikolata sosu
  • 6 su bardağı süt

Kek üzerine dökülecek sos;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 2 buçuk su bardağı kek sosu (unu kabartma tozunu ve vanilyayı katmadan alınacak)

Islak Kek Kremşantili Çikolata Soslu Tarifi Yapılışı

İlk önce çikolata sosu pişirip soğumaya bırakalım.

Kremşantimizi tarife göre çırpıp buz dolabına bırakın

Kek hazırlanışı;Yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra yağ, süt ve kakao karıştırıp çırpın.Ve iki buçuk su bardağı sos ayırıyoruz.Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip kaşık ile karıştırıyoruz yağlanmış ve önceden ısıtılmış 160 derecede yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Kekin pişmiş olduğunu bıçak batırarak kontrol ediyoruz.Pişen kekin üzerine bıçak batırarak delik açıp ayırdığımız sosu her tarafına döküyoruz ve bir tepsi kapatıyoruz 5 dk demlenmesi için.Kek soğuyunca kremşantiyi sürüyoruz ve çikolata sosu döküp buzdolabına bırakıyoruz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz