Islak Kek Kremşantili Çikolata Soslu
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 40dk
Islak Kek Kremşantili Çikolata Soslu Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı yağ
- 3 su bardağı süt
- 3 paket kabartma tozu
- 3 paket vanilya
- 1 buçuk su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Kremşanti;
- 3 su bardağı süt
- 3 paket kremşanti
Çikolata sosu (Kremşanti üzeri için);
- 3 paket çikolata sosu
- 6 su bardağı süt
Kek üzerine dökülecek sos;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 buçuk su bardağı kek sosu (unu kabartma tozunu ve vanilyayı katmadan alınacak)
Islak Kek Kremşantili Çikolata Soslu Tarifi Yapılışı
İlk önce çikolata sosu pişirip soğumaya bırakalım.
Kremşantimizi tarife göre çırpıp buz dolabına bırakın
Kek hazırlanışı;Yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra yağ, süt ve kakao karıştırıp çırpın.Ve iki buçuk su bardağı sos ayırıyoruz.Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip kaşık ile karıştırıyoruz yağlanmış ve önceden ısıtılmış 160 derecede yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Kekin pişmiş olduğunu bıçak batırarak kontrol ediyoruz.Pişen kekin üzerine bıçak batırarak delik açıp ayırdığımız sosu her tarafına döküyoruz ve bir tepsi kapatıyoruz 5 dk demlenmesi için.Kek soğuyunca kremşantiyi sürüyoruz ve çikolata sosu döküp buzdolabına bırakıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder