Ispanaklı Kat Kat Börek
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Ispanaklı Kat Kat Börek Tarifi İçin Malzemeler
HAMURU;
- 4 kase un
- 1 paket instant maya
- 1 tutam tuz ılık su
İÇ HARCI;
- 2 bağ ıspanak
- Büyük 1 kuru soğan
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı salça
- İstediğiniz baharatlardan birer tutam
Ara katlara sürmek için;
- Margarin veya tereyağ ben yarı yarıya kullandım
Ispanaklı Kat Kat Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım mayalanması için kenara koyalım iç harcını hazırlarken mayalanıyor zaten. Ispanakları güzelce temizleyip yıkadıktan sonra doğrayıp bir tencereye alalım ve kısık ateşte kendi suyuyla haşlanmaya bırakalım, unutmayın kısık ateş yoksa yanar o başlanırken bizde soğanı yemeklik doğrayıp, zeytin yağıyla kavuralım, sonra salçayı baharatları ve ıspanağı içine atalım sütü de koyalım tuzunu atıp karıştırıp bir iki dakika kavrulmaya bırakalım bu arada hamurumuz mayalanmıştır onu da alıp bezelere ayıralım, benim hamurumdan iki tepsi çıktı. Üçer kat alta iki kat üste her tepsi için beş beze yani on beze çıkıyor, hamurumuzdan bezelerimizi açmaya başlayalım,tepsi büyüklüğünde açıp yerleştirip yağımızı gezdirelim, az olması yeterli çok yağlı olur yoksa üç bezemizi de açıp yerleştirdikten sonra iç harcımızı koyalım, sonra iki katıda açıp yerleştirelim üstüne biraz yağ sürelim kızarması için bu kadar. Zor gözüküyor ama inanın yarım saatte iki tepsi böreği yaptım.
0 yorum:
Yorum Gönder