Kabak Tatlısı
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 1 saat 30dk
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1-1, 5 su bardağı şeker
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kabakları soyun ve elma gibi dilimleyin.Eğer kabakların rengi koyu turuncu ise 1 bardak şeker açık turuncu ise 1, 5 su bardağı şeker ekleyin tabi şeker oranı fazla olsun isterseniz yarım bardak daha şeker ekleyebilirsiniz :)Tencereye kabakları dizin üzerine şekeri gezdirerek dökün ve mümkünse 4-5 saat tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde bekletelim ki kendi suyunu salsın ki kendi suyuyla pişsin.Suyunu salan kabakları küçük ve kısık ateşte sabırla kaynadıktan sonra 1-1, 5 saat pişirin.Ardından bir tepsiye kalan suyuyla dizelim ve 200 derece ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirelim ve soğuduktan sonra servis edelim :)
0 yorum:
Yorum Gönder