Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kabak Tatlısı

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 1 saat 30dk

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1-1, 5 su bardağı şeker

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Kabakları soyun ve elma gibi dilimleyin.Eğer kabakların rengi koyu turuncu ise 1 bardak şeker açık turuncu ise 1, 5 su bardağı şeker ekleyin tabi şeker oranı fazla olsun isterseniz yarım bardak daha şeker ekleyebilirsiniz :)Tencereye kabakları dizin üzerine şekeri gezdirerek dökün ve mümkünse 4-5 saat tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde bekletelim ki kendi suyunu salsın ki kendi suyuyla pişsin.Suyunu salan kabakları küçük ve kısık ateşte sabırla kaynadıktan sonra 1-1, 5 saat pişirin.Ardından bir tepsiye kalan suyuyla dizelim ve 200 derece ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirelim ve soğuduktan sonra servis edelim :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz