Kadayıflı Muhallebi ( Çikolata Soslu)
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 5dk
Kadayıflı Muhallebi ( Çikolata Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
- 300_350 gr kadayıf(2 saat buzlukta bekletip sonra kırın)
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı şeker(koymayadabilirsiniz)
Muhallebisi;
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Kendi kaynattığınız çiğ sütün kaymağı ne kadar çıkarsa
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi(koymayabilirsiniz)
- Çikolata sosu hem sos hem tatlı adlı tarifimde var ama tereyağ eklemeden yapın
Kadayıflı Muhallebi ( Çikolata Soslu) Tarifi Yapılışı
Hayırlı günlerYağ tavaya alınır kadayıf şeker eklenir rengi dönene kadar karıştırılır.Soğumaya bırakılır
Muhallebisi,katılar çırpıcı ile karıştırılır süt eklenip karıştırılır orta ateşte karıştırılarak pişirilir.Süt kaymağı ilave edilip 5 dakika mikserle çırpılır.Çikolata sosu hazırlanır soğumaya bırakılır
Borcamın tabanına kadayıf döşenir,üstüne muhallebi yayılır,çikolata sosu dökülür.En üste kalan kadayıf serilip dolapta dinlendirilir 3- 4 saat (ben bir gece öncesinden yapıyorum)isterseniz üstteki kadayıfı servis ederken de koyabilirsinizKolay gelsin afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder