Kadife Doğum Günü Pastası
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 15dk
Kadife Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Muhallebisi için;
- 1 paket süt
- 4 yemek kaşığı un tepeleme
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 50 gram margarin
- 1 paket vanilya
Üzerini kaplamak için;
- 2 paket toz kremsanti ve yeteri kadar süt(paket üzerinde yazılan miktarda)
Süslemek için;
- İsteğe bağlı (ben toz Antep fıstığı, çikolata kaplı pirinç patladı ve damla çikolata kullandım. )
Kadife Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı
Herkese Merhaba :-)Eşimin doğum gününe özel yaptığım pastanın tarifine hazırmısınız.
Öncelikle yumurtaların sarısını ve akını ayıralım. Yumurta sarısını ve tüm malzemeleri karıştırın. Diğer taraftan da, yumurta aklarını mikserle çırpıp kar gibi olunca tahta kaşık veya spatula ile diğer karışıma dökelim ve aklar sönmeden yavaşça aşağıdan yukarıya karıştırın. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine boşaltıp, pişirin. Kekimiz pişene kadar bir kağıda kalp çizelim pişen kekin üzerine bırakıp keskin bir bıçakla kalp şeklini kesip, keki ortadan ikiye bölelim. Kalan kek parçalarını da robottan çekip toz haline getirin. (üstünü süslemek için) diğer taraftan el yapımı muhallebimizide yapalım.
Süt, un, şekeri bir tencereye alıp kaynamaya başlayınca margarini de ekleyip göz göz kaynama görünce ocaktan alalım. Ve vanilya ekleyelim. Soğuyan kekin ortasının üzerini kapatacak kadar döküp yayalım içine ne koymak isterseniz artık (Ben çikolata parçaları koydum) Diğer parçayıda üstüne alıp kalan muhallebiyi boşaltın. Paketin üzerinde gösterildiği gibi krem şantiye hazırlayıp muhallebinin üstünü kapatıp keki krem şantiye kaplayalım ve dilediğiniz gibi süsleyin.AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder