Karamelize Soğanlı Soslu Biftek
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 15dk
Karamelize Soğanlı Soslu Biftek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dilim biftek
- 2 soğan
- 1 domates püresi
- 2 tatlı kaşığı esmer veya beyaz şeker
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yağ
Karamelize Soğanlı Soslu Biftek Tarifi Yapılışı
Tavaya 2 yemek kaşığı yağ döküyoruz ,ocağın orta gözünde kısık ateşte etlerimizi yavaş yavaş kapağı kapalı pişiriyoruz. Ocağın başka gözünde de 2 kirpik doğradığımız soğanları üstüne iki tatlı kaşığı şekeri koyup kavuruyoruz ,soğanlar yumuşacık olduğunda karamelize oldu demektir,altını kapatabiliriz. Başka bir tavada bir domates rendesi, ketçap, hardal, bal ocakta tıkırdatıyoruz 2 dk falan. Etimizin altını ve kapağını açıp yüksek ateşte iki tarafı kızarıncaya kadar pişiriyoruz üzerine sosu en üstede karamelize soğanı koyuyoruz ,enfes oluyor Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder