Muhallebili Soslu Tart Pasta
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 10dk
Muhallebili Soslu Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 Türk fincanı şeker
- 1 Türk fincanı sıvı yağ
- 1 Türk fincanı yoğurt
- 3 Türk fincanı un
- 1 limon rendesi
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
Üzerine;
- 1 paket tavuk göğsü muhallebisi
- Üzerinde yazdığı sütten bir bardak eksik süt
- 1 paket meyveli sos
Muhallebili Soslu Tart Pasta Tarifi Yapılışı
İlk önce yumurta ve şeker iyice çırpılır, yumurtanın rengi değişince sıvı yağ, yoğurt katılıp çırpılır, en son kabartma tozu, vanilya, un ve limon kabuğu katılıp son kez çırpılır, yağlanmış ve unlanmış ortası çukur tart kalıbına dökülüp bir iki kere hava kabarcıklarının çıkması için vurulur ,önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında alt üst ayarda pişirilir, (pişerken fırının yanından ayrılmaın , çabuk yanabilir)pişen kek ıslak havlu üzerinde soğutulup servis yapacağımız tabağa ters çevrilir, tavuk göğsü muhallebisi de üzerinde yazan süt miktarından bir su bardağı eksik süt ile pişirilip çukur kısma dökülür, soğumaya bırakılır, soğuyunca meyveli sos üzerindeki tarife göre pişirilip soğumaya bırakılır donunca servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder