Karnabahar Kızarması
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 20dk
Karnabahar Kızarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Karnabahar Kızarması Tarifi Yapılışı
Öncelikle karnabaharlarımızı haşlayalım.Derin bir kaba yumurtaları, maden suyunu unu galeta ununu ve tuzumuzu iyice çırpalım topak kalmasın karnabaharlarımızı bu karışımın içine koyalım, parçalamadan bulayıp kızgın yağda kızartalım, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yeşil soğan serpelim Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder