Karnabahar Salatası
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 15dk
Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu (haşlama suyuna )
Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı
Bu kez salata olarak sofrada yer verin. Özelikle et, köfte, tavuk kızartmalarının yanına çok yakışıyor. Ayrıca diyet yemeği olarak da güzel bir seçim.Karnabaharı temizleyip çiçeklerine ayırın yıkayın. Tencereye suyu koyun kaynayınca 2 kaşık limon ve 1 tatlı kaşığı tuz atıp kalın dip sapları yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanınca süzgeçe koyun süzülsün ve iyice soğusun.Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Soğuyan karnabaharları servis tabağına alın. Büyük çiçekleri iki üç parçaya bölebilirsiniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. İki yemek kaşığı zeytinyağını da gezdirip maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder