Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Pastırmalı Kuru Fasulye

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 veya 6 adet pastırma
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz ve pulbiber

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

İlk önce bir gün önceden fasülyemizi ıslatıyoruz.Küçük küçük doğradığımız kuru soğanları düdüklü tencerenin içine yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte kavuruyoruz.Üzerine iki yemek kaşığı salça ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Üzerine küp küp doğranmış pastırmaları ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Fasulyelerimizi yıkayıp süzdükten sonra düdüklü tenceremizin içine ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Suyunu ekliyoruz. Su fasulyelerin üzerine çıkacak şekilde ekliyoruz.En son tuz ve pul biber ekliyoruz.(eğer düdüklüyü açtığınızda suyunu çekmiş olursa fasulye üzerine sıcak su ekleyip biraz daha kaynatabilirsiniz ,tencerenin kapağını kapatmadan. ) :)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz