Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Karışık Kuru Kavurması

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 15dk

Karışık Kuru Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru patlıcan
  • 4- 5 adet kuru biber
  • 4 -5 adet kuru domates
  • 4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri yeşil biber
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 çay kaşığından az kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Karışık Kuru Kavurması Tarifi Yapılışı

Kuru sebzelerimizi derin bir tencereye alalım üzerine yaklaşık 2 litre kaynamış su koyalım ve ocakta 15 dk yumuşayıncaya kadar kaynatalım .Yumuşadıktan sonra suyunu süzüp bir köşede bekletelim soğusun soğuduktan sonra haşlanıp suyunu süzmüş olan bütün kuru sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım .Bu arada tavaya sıvı yağ koyup soğanımızı küp küp doğrayıp ilave edelim pembeleşinceye kadar kavuralım üzerine biberimizi de doğrayıp ilave edelim 5 dk kadar kavuralım .Salça, tuz, toz biber ve baharatlarımızı da ekleyip kavurma işlemine devam edelim üzerine kuru sebzeleri ilave edelim .5 dk kadar kavuralım üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz