Kaşarlı Simit
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 25dk
Kaşarlı Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kuru maya- bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı kuru maya ekleyip karıştırıp 15 dakika bekleticez.
İçi için;
- 1 dolu kase rendelenmiş kaşar
- 1 tatlı kaşığı pul biber, (toz pul biber olsa daha iyi)
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- 1 kase Susam
- Ilık su
Kaşarlı Simit Tarifi Yapılışı
Karıştırma kabımıza unu üzerine mayamızı, yağı, şekeri, tuzu, ekleyip yoğuruyoruz kulak memesi kıvamı olacak, cıvık olursa un, katı olursa ılık su ekleyebiliriz. Hamur olunca üzerine kabın üzerine bir bez koyup Bir saat dinlendiriyoruz. Kaşarımızı rendeleyip üzerine pul biberi kekiği ekleyip karıştırıyoruz. 11 parçaya bölüp içini açıp kaşarı koyup kapatıyoruz simit şeklinde yapıyoruz resimdeki gibi. Simitlerimizi önce suya sonra susama batırıyoruz. Tepside 10 dakika daha dinlendirip, Önceden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder