Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Kayseri Yağlaması

  • Kaç Kişilik 1-2
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 domates
  • Salça
  • 3 adet soğan
  • 6 dış sarımsak
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 lavaş
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

Kıymayı yağda kavuruyoruz. Daha sonra içine soğan ve sarımsakları döküyoruz. Güzelce onları da kavurunca domates ve salçayı katıyoruz kapağını kapatıp kısık ateşte üzerine 1 bardak sıcak su katıp pişmeye bırakıyoruz. Güzelce pişince ocaktan alıyoruz. Daha sonra lavaşların aralarına sürüyoruz ve üst üste diziyoruz. Bölüp servis tabaklarına alıyoruz. Daha sonra üzerine yoğurt ve maydanoz koyup servis ediyoruz. Tam anlamıyla püsür işi ama biz çok beğendik ☺☺

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz