Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
7 Şubat 2017 Salı

Kayısılı Bademli Bomba Rulo Pasta

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 20dk

Kayısılı Bademli Bomba Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 5 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kreması için;

  • 2 paket krem şanti (kaymak tadında kullandım)
  • 2 Kutu krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı soğuk süt

İçi için;

  • 1, 5-2 su bardağı kuru kayısı
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı kavrulmamış badem

Süslemesi için;

  • Yağlı kağıt
  • Kakao

Kayısılı Bademli Bomba Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar⭐️

Süper lezzetli ve bir o kadar hafif bir pasta tarifi geliyor. Hazır olun

İlk olarak pandispanyamızı hazırlıyoruz. Yumurta akları ve sarıları ayrılarak; aklara bir fıske tuz Sarılara ise şekerimizi ekleyip ayrı kaplarda çırpıyoruz. Yumurta akları krem şanti kıvamına geldiğinde çırpma işlemini sonlandırıyoruz. Şekerle çırparak renklerini açtığımız yumurta sarılarına sırasıyla; yağımızı, unumuzu, kabartma tozu, vanilya ve kakaomuzu ekliyoruz. Güzelce harmanlıyoruz. Yavaş ve nazik bir şekilde yumurta aklarını da konuya bu aşamada dahil ediyoruz.

Pandispanya harcımızı, fırın kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize döküp, eşit bir dağılım sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında; kontrollü 20 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkınca henüz daha sıcakken bir havlu üzerine alıp rulo formunda sarıp, dinlendiriyoruz.

Pandispanyamızı pişerken kremamızı belirtilen ölçü ve malzemelerle hazırlayıp buzdolabında kıvam bulması için dinlendiriyoruz.

⭐️Güzel bir çırpma işlemi; kremanın kıvamına ciddi destek olacaktır.

Kuru kayısılarımızı minik küpler halinde doğrayıp, bademlerimizi de dişe gelecek şekilde katıyoruz. Pandispanyada ki kakaoyu desteklemek adına bu iç malzemelere damla çikolatada eklemek; lezzetler açısından geçişi sağlayacaktır. ⭐️

Rulo pandispanyamızı açıp, içerisine kremamızdan bolca sürüyoruz. Sırasıyla; kayısı, badem ve damla çikolataları serpip; gene rulo şeklinde sarıyoruz. Pastamızın üzerine sıvama kalan kremamızdan sürüp; şekil ve desen oluşturmak için kestiğimiz yağlı kağıtları yerleştiriyoruz. Açıkta kalan yerlere kakao serpip, kağıtları yavaşça kaldırıyoruz. Dış desenimizde oluşmuş oluyor.

Hazır olan pastamızı 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servisini yapabilirsiniz.

Bomba lezzetli, güzel görselli pastamız hazır. Afiyet olsun⭐️

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz