Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 -4 adet pırasa
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı pirinç veya bulgur
- 1 tatlı kaşığı salça (isteğe göre)
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Karabiber
- Yarım limondan daha az limon suyu
- 1 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı
Pırasalar ve havuç yıkanır doğranır. Sirkeli suda bekletmekte fayda var. Tekrar sirke kokusu çıkana kadar yıkanır. Tencereye zeytin yağı alınır. Doğranmış havuçlar 4-5 dakika karıştırılarak kavrulur. üzerine doğranmış pırasalar eklenir. Pırasaların yeşil kısımları da kullanılabilir. Bir süre daha kavrulur. Salçada eklenir ve hepsi birlikte 10 dakika kadar daha kavrulur. Yıkanmış pirinci, tuzu, şekeri, karabiberi ve suyu eklenen pırasalar orta ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocağın altını kapattıktan sonra bir miktar daha zeytinyağı gezdirilir. Limonu sıkılır ve soğuk servis edilir. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder