Kesme Aşı Çorbası
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 50dk
- Pişirme 10dk
Kesme Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 su bardağı önceden kesilmiş çorbalık erişte (ben hazır kullandım)
- 1 çay bardağından biraz fazla önceden haşlanmış yeşil mercimek
- 1 baş kuru soğan
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 1. 5 su bardağı et suyu
- 1. 5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan otu veya Erzuruma has tarhın otu ( Ama isteğe göre)
- Pulbiber, tuz
Kesme Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı
NASIL MI YAPTIM?
Tencereye ilk önce yağı koydum yağ eridikten sonra çok küçük doğradığım soğanları ilave edip iyice pembeleştirdim. Pulbiber, kıyma ve salçayı ekledim ve salça eridikten sonra yeşil mercimeği ilave edip et suyunu kattım. Bir taşım kaynadıkdan sonra erişteleri ve tuzunu ilave edip üzerine yaklaşık 4 su bardağı kadar kaynar su ilave ettim. Epeyce kaynadıkdan sonra reyhanını atıp 4-5 dakika daha kaynatıp ocağı kapattım. Unutmadan şunuda yazayım;Erzurumda bu çorbaya kesme aşı veya erişte çorbası denir. Üzerini süslemek için nane dökülür. 
0 yorum:
Yorum Gönder