Kesme Poğaça
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 45dk
- Pişirme 20dk
Kesme Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- Kuru veya yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Kesme Poğaça Tarifi Yapılışı
Mayamızı ılık sütle eritelim. Eridikten sonra tuz ve un hariç diğer malzemeleri karıştırarak ekleyelim. (tuz hamuru sertleştirdiği için en son atıyoruz) unumuzu eliyerek biraz yumuşak hamur elde edelim. 40 dk. Kadar mayalandıktan sonra merdane ile biraz kalınca açarak yuvarlak şekil verebilen bardak veya diğer malzemelerinizle kesiyoruz. Elimizle biraz ortasına bastırarak peynir harcını koyuyoruz. Fırına göre değişebilir 20 dk 180 derecede pişirin(kişi sayısına göre 1 su bardağı suyu eklemeyebilirsiniz)Peynir harcını koymadan kenarları tırtıklı yuvarlak malzemelerlede kesebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder